tisdag 6 april 2010

Terrorhot och byggprojekt i Stockholm


Norrlands fjäll, memma, Åland, solsken, sill - och en hel del annat. Efter påskledigheten är redaktionen tillbaks i full bemanning på Kammakargatan. I dag har Mårten en intressant artikel om bevakningen av terrorhotet i Moskva, och Mårten Hjernquist, doktor i zooekologi, skriver om att medierna ger en helt snedvriden bild av sillbeståndet i Östersjön.

Några artiklar vi diskuterat på morgonmötet:

Här dödar USA två journalister. Den video som påstås visa hur en fotograf och en chaufför från nyhetsbyrån Reuters dödas av en amerikansk apachehelikopter sprids via sajten wikileaks. Man saknar ord, skriver HAX. Vi ska försöka titta närmare på wikileaks - vilka är de och vad gör de? Vad betyder det här för journalistiken och hur kan man tänka på det juridiskt? Skriv gärna om du har fler infallsvinklar!

Stockholmarna fega nej-sägare, skriver Metro apropå byggprojekten som inte blir av.
Är det inte en förenklad bild av hur byggprojekt genomförs? I artikeln intervjuas flera arkitekter - vad har andra att säga?

Annat vi tittar på:

Mordet på Terre’blanche i Sydafrika. DN frontar med en stor bild på anhängare till högerextremisten. Vilka har fått komma till tals och inte? Vi söker inlägg från experter och insatta i frågan.

Hockeyslutspelen - är det mer våld i år, eller har medierna blivit mer våldsfixerade?

Kom gärna med tips på intervjupersoner! Du skapar en profil här om du vill skriva ett eget inlägg.

/Hanna med redaktionen

Inga kommentarer: